KUNTOSALI

Kuntosaliohjelmalla on väliä

Oletko vasta aloittanut kuntoilun tai harjoitellut jo jonkin aikaa mutta tuntuu, että junnaat paikoillasi? Oma kuntosaliohjelma on hyvä apuväline aloittelevalle kuntosalitreenaajalle ja erinomainen keino saada lisämotivaatiota harjoitteluun, vaikka salilla käyminen olisikin jo tuttua!

Kuntosaliohjelma aloittelijalle on loistava valinta kuntosaliharrastuksesta innostuneelle, joka ei ole aiemmin käynyt kuntosalilla. Tässä kerran viikossa tehtävässä harjoittelussa käydään kaikki suuret lihasryhmät läpi, kun taas edistyneemmissä ohjelmissa eri lihasryhmät on jaettu eri kertoihin. Vaikka kuntosaliohjelma on yksijakoinen, voit tavoitteistasi riippuen käydä treenaamassa useammin kuin kerran viikossa. Peräkkäisinä päivinä ei kuitenkaan kannata mennä salille, sillä lihasten on ehdittävä palautua.

Aloittelijan kuntosaliohjelma sopii sinulle, jos

 • saliharjoittelusta on taukoa
 • et ole aiemmin käynyt kuntosalilla
 • olet harrastanut muuta liikuntaa, mutta kuntosaliharjoittelu on sinulle vierasta

Aloittelijan saliohjelman avulla kehität lihasmassaa ja voimaa perusliikkein

Olemme valinneet lähinnä kuntosalilaitteissa tehtäviä liikkeitä, jotta ne on helppo ja nopea omaksua. Muista kuitenkin myös maltillisuus. Erityisesti alkuvaiheessa kärsimätön asenne voi johtaa loukkaantumisiin, jos harjoittelun tehoa tai salikertoja kasvatetaan liian nopeasti. Jo kerran viikossa tehtävällä salitreenillä parannetaan lihaskuntoa. Lihakset kasvavat kuitenkin levossa, harjoittelukertojen välissä. Palautumisen kannalta myös ravinto ja kehonhuolto ovat tärkeitä. Älä laiminlyö kunnollista alkulämmittelyä ja venyttelyä! Saat treenistä enemmän irti, kun liikkuvuutesi on hyvä, koska silloin pystyt tekemään täysiä liikeratoja.

Muista alkulämmittely ohjelman aluksi (7 – 10 min)

Tee jokaista liikettä kolme sarjaa, 10-15 toistoa. Tee liikkeet yksi kerrallaan tai mahdollisuuksien mukaan kiertoharjoitteluna.

Pidä sarjojen välissä 30 – 45 s taukoa.

Lisäksi tee kevyt loppuverryttely. Muista loppuaerobisen jälkeen keskipitkät, palauttavat venyttelyt! (n. 10-30 s / lihas)

Pyri kasvattamaan vastuksia, mutta pidä tekniikka hallittuna.

Aloittelijan saliohjelma

 1. Cross trainer (Alkulämmittely 5-10 min)
 2. Vaaka- tai jalkaprässi (3 sarjaa x 10-15 toistoa)
 3. Polven koukistus istuen laitteessa (3 sarjaa x 10-15 toistoa)
 4. Alataljasoutu (3 sarjaa x 10-15 toistoa)
 5. Rintaprässi (3 sarjaa x 10-15 toistoa)
 6. Vipunosto sivulle käsipainoilla (3 sarjaa x 10-15 toistoa)
 7. Ojentajapunnerrus taljassa (3 sarjaa x 10-15 toistoa)
 8. Selän ojennus laitteessa (2-3 sarjaa x 10-20 toistoa)
 9. Vapaavalintainen vatsalihasliike (2-3 sarjaa x 10-20 toistoa)
 10. Venyttely / loppuverryttely (30 s / lihasryhmä)

Loppuverryttele venytellen, rullaillen tai aerobisesti. Venytyksissä sopiva kesto on noin 30 sekuntia per lihasryhmä. Käy läpi isot lihasryhmät ja jumipaikat, muista keskittyä hyvään venytykseen ja tekniikkaan.

Aloittelijan saliohjelma auttaa sinut saliharjoittelussa alkuun.

Kuitenkin tilaamalla oman ohjelman asiantuntijalta, sinulle räätälöidään ohjelma palvelemaan juuri sinun tavoitteitasi! Saat ylimääräistä itsevarmuutta saliharjoitteluun, kun tiedät mitä teet salilla. Kokeneempana treenaajana saat uudenlaista motivaatiota treeniin ja saavutat parempia tuloksia ammattitaitoisten ohjaajiemme avulla. Oikeanlaisella harjoittelulla saat nopesti tuloksia, eikä motivaatio sammu. Tutustu personal trainer -palveluihimme.

Ravintovalmennuksen avulla pääset tavoitteisiisi!

Säännöllisen kuntoilun ja kunnon yöunien lisäksi terveellisempään syömiseen kannattaa kiinnittää huomiota. Ravintovalmennuksen avulla saat vinkkejä arjen ruokailuihin ja painonhallintaan. Tavoitteesi mukaan teemme sinulle yksilöllisen suunnitelman.

Tavoitteita voivat olla esimerkiksi, että haluat säilyttää nykyisen painosi, tiputtaa painoa hieman tai tarvitset yleisesti vinkkejä, miten syödä paremmin. Ota yhteyttä oheisella lomakkeella, me autamme!

Lue lisää aiheesta Ravintovalmennus-sivulta.

Lapset kuntosalilla

Kuntosali on ensisijaisesti aikuisten ja nuorten harjoittelupaikka, mutta meille ovat myös lapsiperheet tervetulleita, sillä meiltä löytyy lapsille erillinen leikkitila, jossa aika kuluu sillä aikaa, kun vanhempi treenaa.

Lapsi on aina vanhemman vastuulla mukana salilla ja vanhemman tulee huolehtia, ettei lapsi häiritse muiden asiakkaiden treenaamista. Vanhemman tulee arvioida onko lapsi sen ikäinen, että hänet voi ottaa salille mukaan.

Vanhemmat voivat ottaa mukaan lapsensa kaikkina muina aikoina paitsi keskiviikkona, perjantaina ja sunnuntaina klo 18-21, sillä haluamme tarjota myös takuulla lapsivapaata treeniaikaa heille, jotka sitä kaipaavat.